• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Pokrovitelji
Pasica
Povezave
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

39. KOPRSKI TEK

K._TEK

Atletski klub Koper je v soboto, 16.12.2017 na atletskem stadionu izvedel 39. koprski tek - novoletni tek za otroke, ki so se ga udeležili otroci iz AK Koper in Atletskega društva Nova Aurora. Za prve tri v vsaki kategoriji je MO Koper podarila majice, Mlinotest pa vsakemu udeležencu slasten krof.
Rezultati

Zadnjič posodobljeno (Ponedeljek, 18 December 2017 11:42)

Več ...

 

Na konferenci otrok v gibanju tudi AK Koper

»Vloga ure športa za doseganje gibalnih priporočil«

Vodja delavnice: izred. prof. dr. Boštjan Šimunič, Tadeja Volmut2, Andrej Grzentič3, Nika Grzentič4, Mitja Kalc4, Tomislav Vranić5

Znanstveno-raziskovalno središče Koper, Koper, Slovenija; Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta, Koper, Slovenija; Atletski klub Koper, Koper, Slovenija; BOR Unione Sportiva Dilettantistica, Trst, Italija; Atletski klub Split, Split, Hrvaška

Pomembne zdravstvene organizacije poročajo o epidemiji gibalne neaktivnosti, ki postaja največji dejavnik umrljivosti. Kar dve tretjini odraslih in otrok ne dosega niti minimalnih priporočil gibalne aktivnosti. Ura športa igra pomembno vlogo gibalnega in telesnega razvoja otrok, a bi morala igrati tudi veliko vlogo pri zagotavljanju minimalnih priporočil gibanja. Žal analize gibanja med uro športa poročajo premalo gibanja, zaradi tega so pomembne mednarodne inštitucije zdravja, kineziologije sprejela priporočila, da bi morali otroci med uro športa doseči 50% časa v srednjem in visokem intenzivnem gibanju ter čim manj časa v neaktivnosti. V sklopu delavnice vam bomo predstavili aktualne rezultate mednarodnega projekta in konkretne napotke k intenzivnejši uri športa.

 

Mednarodno tekmovanje v hitri hoji

Saa-lekcija_hoje

V soboto se je v Gorici vršilo mednarodno tekmovanje v hitri hoji, ki je veljalo tako za 9. Trofejo Halloween, kot za Trofejo Racewalking Four Races. Tekmovanja se je udeležilo okoli 100 tekmovalcev raznih kategoriji iz Furlanije Julijske krajine, Veneta, Lacija, Avstrije in Slovenije. Med slednjimi je nastopila tudi trojica hitrohodcev AK Koper, ki so odlično opravili svojo nalogo. Najprej je med pionirkami U12 Saša Milenovič premočno zmagala z izdatno izboljšanim osebnim rekordom 5:33,6 na 1000m (drugouvrščena Alviti Giada iz Latine blizu Rima je dosegla čas 6:21,8), obenem je bila ponovno z več strani pohvaljena kot tehnično najlepša hitrohodka. Za njo sta na razdalji 5000m nastopila mlajša mladinka Eva Čanadi in med člani Fabio Ruzzier. Prva je s časom 27:09,0  prepričljivo zmagala in obenem postavila nov državni rekord (prejšnji uradni rekord je znašal 27:18,53, postavljen 01.07.2017 v Slovenj Gradcu), medtem ko je bil njen trener s časom 28:56,1 drugi med člani. Med ostalimi slovenskimi atleti je med pionirkami U16 Karin Avsenek (AK Radovljica) zmagala s časom 17:03,2 na 3000m, Rok Pfajfar (AK Radovljica) pa je bil na 1000m med pionirji U12 drugi v rekordnem času 5:24,5. Torej izredno uspelo gostovanje slovenskih hitrohodcev, tokrat v močni konkurenci.

Čestitke vsem!

 

Ekipni pokal Slovenije v hitri hoji

lanek_kp

V soboto je v Kopru potekala peta in zadnja tekma veljavna za letošnji Ekipni pokal Slovenije v hitri hoji. Na njej so v raznih kategorijah nastopili tekmovalci iz različnih klubov cele Slovenije, med katerimi so bili tudi štirje člani AK Koper. V najmlajši kategoriji pionirk U12 je Saša Milenovič zmagala s časom 5:49,6 na 1000m. Prav tako je bila prva, vendar med mlajšimi mladinkami na 5000m, tudi Eva Čanadi s časom 27:54,7. Na isti razdalji pa sta v članski konkurenci zmago slavila Andreja Poklar in Fabio Ruzzier. Prva je s časom 29:31,1 v tednu dni že drugič izboljšala državni rekord v kategoriji Master W50, medtem ko je njihov trener Fabio Ruzzier zmago dosegel s časom 29:30,6. S to tekmo se je zaključil Ekipni Pokal Slovenije v hitri hoji, kjer je s 314 osvojenimi točkami premočno zmagal AK Koper pred AK Radovljica (216 točk) in ljubljanskim MASS-om, ki je zbral 197 točk. Z večjimi zaostanki je sledilo še 10 drugih klubov. Naši štirje hitrohodci, ki so letos v lastnih kategorijah zmagali na vseh 5 tekmah, so si tako v lastno in klubsko zadoščenje prilastili prvi  ekipni naslov v hoji.

Čestitamo!

 
Več člankov...
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook