• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Pokrovitelji
Pasica
Povezave
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Mednarodni majski miting

printerke

Na koprskem atletskem stadionu se je z mednarodnim majskim atletskim mitingom pričela atletska sezona na prostem. Atletski klub Koper, ki letos praznuje svoj 50. rojstni dan, bo gostitelj številnih atletskih prireditev, katerih vrhunec bo absolutno Državno prvenstvo, 7. in 8. julija.

Ob 15. maju, občinskem prazniku, smo izpeljali mednarodni miting, kjer so bile razpisane zanimive atletske discipline, sicer redke v članskih kategorijah, a dober pokazatelj pripravljenosti atletov in atletinj. Dve taki sta teka na 60 in 150 metrov na prostem.

Mitinga se je udeležila tudi najhitrejša slovenska šprinterka, aktualna državna prvakinja v teku na 100 in 200 metrov, Sabina Veit (Šta). Sabina je opravičila svoj sloves in  zmagala v teku na 60 metrov z enim najboljših rezultatov izmerjenih v Sloveniji (7,44). Tako je z osebnim rekordom na tej razdalji postavila tudi rekord koprskega atletskega stadiona. Druga je bila njena klubska kolegica in slovenska reprezentantka Liona Rebernik z rezultatom 7,71, tretja pa hrvaška reprezentantka Paula Vučković z rezultatom 7,75. Veitova je bila najhitrejša tudi na 150 metrski razdalji z rezultatom 17,65, Rebernikova  je v cilj pritekla kot druga (18,12), tretja je bila domača atletinja Nika Barundič iz Atletskega kluba Koper. Pri članih je  Sebastjan Pirnat (MASS) slavil na 60 metrov z rezultatom 7,01, pred dvema hrvaškima tekmovalcema, Andrejem Doričičem (7,06) in Goranom Pekičem (7,17). Najboljši rezultat je Pirnat dosege tudi v teku na 150 metrov (16,13), za njim se je na drugo mesto uvrstil Koprčan Rok Viler (NAK) z rezultatom 16,29, na tretje pa hrvaški atlet Andrej Doričič (6,37).

Prav tako pestro je bilo med mlajšimi kategorijami, kjer so se na področnem atletskem tekmovanju Južne Primorske med seboj pomerili učenci in učenke osnovnih šol. Najboljša rezultata dneva med mlajšimi učenci sta dosegla Jernej Jevšček iz OŠ Ivana Babiča Jagra, ki je 600 metrov odtekel z rezultatom 1:47,26 in Ema Hrvatin iz OŠ Elvire Vatovec, ki je isto razdaljo odtekla s časom 2:00,26. Med starejšimi učenci oziroma učenkami sta dosegla najboljša rezultata Gašper Trebše, ki je slavil v teku na 60 metrov z rezultatom 7,82 ter njegova vrstnica Nika Vivoda z zmago in rezultatom 46,13 v teku na 300 metrov. Oba sta iz OŠ Elvire Vatovec Prade. Vsi štirje se nadejajo uvrstitve v finale posamičnega prvenstva Slovenije za osnovnošolce, ki ga bo Koper gostili 6. junija. Takrat bodo prizadevnim atletskim delavcem AK Koper, pri organizaciji tega tekmovanja, priskočili na pomoč tudi učenci in učenke ter profesorji Osnovne šole Koper.

Mitja Butul

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 16 Maj 2012 20:27)

 
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook