• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Pokrovitelji
Pasica
Povezave
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Državno prvenstvo Slovenije v teku in hoji

Tri

V soboto, 9. aprila, je v Tržiču v sklopu jubilejnega “10. Teka po ulicah Tržiča” potekalo veteransko Državno prvenstvo Slovenije v teku in hoji na razdalji 10 km. Na njem je v hoji na 10 km nastopila tudi trojica članov AK Koper in sicer Andreja Poklar, Matjaž Brulc in Fabio Ruzzier. 

Vsi trije so v lastnih kategorijah postali Državni prvaki. Andreja je s časom 1.04:49,0 postavila tudi nov

državni rekord v kategoriji W50, Matjaž je v kategoriji M45 s časom 56:21,5 (prej 58:19,3), za skoraj 2 minuti izboljšal osebni rekord, medtem ko si je Ruzzier (M60), z doseženim časom 54:37,6 po treh letih zopet privoščil absolutno 1. mesto. Njegov čas je obenem drugi letošnji najboljši rezultat na svetu v njegovi kategoriji M60, le 2 sekundi za Špancem Ignasi Melom (54'35”).

Naslednjo soboto čaka Ruzzierja in Evo Čanadi mnogo težja preizkušnja; Atletska Zveza Slovenije jih je namreč uvrstila v člansko oziroma mladinsko reprezentanco (to bo Ruzzierjev 8. nastop v članskem državnem dresu), ki bo nastopila na Balkanskem prvenstvu v hitri hoji v Florini (Grčija, na meji z Makedonijo). Eva bo nastopila med mlajšimi mladinkami na 5 km, med starejšimi mladinci bo na 10 km nastopil Anže Tesovnik, medtem ko bo Fabio štartal na najdaljši razdalji 20 km. Srečno!

 
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook