• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Pokrovitelji
Pasica
Povezave
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Litva in Češka

Alytus_nagr._1

V petek, 10 t.m. je v Alytusu (Litva) potekala 42. izvedba mednarodnega tekmovanja v hoji “Alytus Race Walking Festival”, pod okriljem mednarodne atletske zveze IAAF. Tekmovanje je bilo obenem še zadnje veljavno za dosego olimpijskih norm v hitri hoji, zaradi česar so na njem nastopili atleti iz 15 držav.

Med Masterji, ki so startali v enotni kategoriji od 35 let dalje, se je na razdalji 5 km pomeril tudi član AK Koper Fabio Ruzzier, ki je skupaj z varovancem Anžetom Tesovnikom, ki je sicer startal med Junijorji na 10 km, branil barve slovenske reprezentance. V mrzlem (10°C) in deževnem vremenu je Ruzzier (M60) zasedel odlično drugo mesto, le za 19 let mlajšim letošnjim evropskim veteranskim prvakom med M40, Latvijcem Normundsom Ivzansem. Tretje mesto je zasedel prav tako Latvijec Ilmars Saulgriesis (M55).

Istočasno je v Brnu potekal četveroboj mlajše mladinskih reprezentanc Češke, Slovaške, Slovenije in Madžarske, na katerem je z državno reprezentanco nastopila naša hitrohodka Eva Čanadi. Na razdalji 5000m na stezi je v času drugega najboljšega osebnega rezultata 28:11 zasedla zelo dobro 5. mesto le za dvema Slovakinjama in Madžarkama, kjer je hoja sicer zelo popularna. Tako je v ženski in moški konkurenci Slovenija pristala na 3. mestu.

 
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook