• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Pokrovitelji
Pasica
Povezave
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

60 let AK Koper

atletski_klub_koper_60_let_dosedanji_predsedniki_od_leve_Mitja_Butul_Jani_Derni_Bojan_Grom_Darko_Glavan_in_sednji_predsednik_Klavdij_Frankovi_-_foto_Toma_Primoi_FPA__2

„Lepo je praznovati. Če imaš zakaj in če imaš s kom,” je Klavdij Frankovič, predsednik Atletskega kluba Koper nagovoril prisotne na slovesnosti ob 60 obletnici tega uspešnega športnega kolektiva. „V teh letih so v Atletskem klubu Koper našli svoj drugi dom številni otroci, ki tako niso bili prepuščeni ulici. Na tisoče je tistih, ki so v teh desetletjih v našem klubu trenirali, sodelovali pri organizaciji atletskih tekem, tekov, rekreativnih prireditev.

Veliko med njimi je stkalo nova prijateljstva. Nikoli nas ni zanimalo od kod kdo prihaja, kaj dela in kaj zmore. Važno je, da je pripravljen pomagati, da se v Kopru ustvarjajo pogoji, kjer lahko otroci svoj prosti čas preživijo v športu, v atletiki – kraljici športov,” je nadaljeval Frankovič,  ki je orisal uspehe kluba tako na državni, kot na mednarodni ravni. Ni pozabil omeniti izjemnega projekta, ko je klub, konec devetdesetih, sam izpeljal investicijo modernizacije koprskega atletskega stadiona in tako postal verjetno edini atletski klub na svetu, ki si je za vzpostavitev pogojev treninga in tekmovanj sam ustvaril pogoje. 

Ob tem je dodal, da vedno ni odvisno le od velike volje in truda posameznikov, ali pa tako močnega športnega kolektiva kot je Atletski klub Koper, saj se pričakuje tudi pravi posluh lokalne skupnosti in lokalnega gospodarstva. To so vsa leta večkrat pogrešali. „A nič zato. Zmogli smo sami, zmogli smo veliko. Dokazali smo da znamo. Pričakujemo, da bomo popravili atletsko stezo, ki se je kmalu, ko so zgradili nov atletski stadion, posedla, čeprav smo na to opozarjali, in upamo, da bodo naslednje leto prišle ponovno blazine za skok ob palici ter končno zahtevano metališče,” je Frankovič naslovil svoj apel tudi na vodstvo Mestne občine Koper in Zavod za šport.

Da bodo to izpeljali in uresničili, je obljubila v svojem nagovoru prisotnim, na sinočnji slovesnosti v hotelu Grand Koper, tudi koprska podžupanja Jasna Softič, ki je ob tej priložnosti Atletskemu Koper v imenu župana izročila priznanje MOK klubu za šestdesetletno uspešno delovanje, promocijo športa in športnih vrednot. Dogodka se je udeležil tudi vršilec dolžnosti predsednika Atletske zveze Slovenije Primož Feguš, ki je pohvalil sodelovanje koprskega atletskega kluba z AZS in naštel tudi nekaj načrtov o izpeljavi skupnih projektov v Kopru.

Veliko jih je z druženjem in preživljanjem prostega časa v Atletskem klubu Koper, na koprskem atletskem stadionu, pridobilo nove življenjske izkušnje. To kar v življenju največ šteje. Naučili so se zmagovati in prenesti poraz. Naučili so se kaj je naporni trening in tudi kaj je veselje in zabava po uspehu. Naučili so se tekmovati in organizirati tekmovanja. Sedaj so razpršeni po Sloveniji in tudi po svetu. A nit, ki jih veže na Atletski klub Koper je pri veliki večini ostala. Veliko atletov in atletinj iz Atletskega kluba Koper je tudi v svojem življenju uspešnih. In to je lepo slišati. Tako kot jih je bilo lepo spremljati na tej slovesnosti in družabnem dogodku, ki je temu sledil, saj je bila izmenjava spominov na leta preživeta v objemu tega športnega kolektiva. In med njimi smo lahko videli tudi številne znane obraze uspešnih podjetnikov in gospodarstvenikov, znanstvenikov in profesorjev, ki so kot koprski športniki dosegali športne uspehe doma in po svetu. Posebej prisrčno smo pozdravili enega izmed ustanoviteljev Atletskega kluba Koper, tudi bloudkovega nagrajenca in starosto koprskega športa, Marcela Đurđeviča.

Zadnjič posodobljeno (Četrtek, 08 December 2022 14:30)

 
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook