• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Pokrovitelji
Pasica
Povezave
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Hitra hoja v Gorici (ITA)

gorizia_014Na sobotnem tekmovanju v hitri hoji, ki se je odvijalo v italijanski Gorici, so prvič tekmovale tudi naše najmlajše atletinje. Tekmovalke so se v kakovostni konkurenci, odlično odrezale. Med najmlajšimi pionirkami U10 je nepričakovano drugo mesto osvojila Klara Cah, med pionirkami U12 pa je bila odlična Eva Čanadi z osvojenim 5. mestom, ki je na prehodu pri 800m s časom 4'47''3 za skoraj 20 sekund izboljšla slovenski državni rekord. Na 7. mestu je pristala prav tako odlična Tia Križan.

Glede na to, da je bila ta tekma za vse tri tekmovalke le prvi uradni test o tehniki hoje, so tej rezultati, ob navzočnosti izurjenih kvalificiranih sodnikov, izredno spodbudni. Tekma je obenem veljala kot prva preizkušnja za »Junior Alpe Adria Cup 2011«.

Sedaj se tekmovalke že veselijo novega tekmovanja v Zagrebu, 12.11. na Jarunu.

Na tekmi sta v svoji ketegoriji sodelovala tudi uspešen Fabio Ruzzier in Vladimir Veršek, ki sta zasedla drugo in tretje mesto.

Za ogled slik: http://www.akkoper.si/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=16:hitra-hoja-gorica-ita-30112011&Itemid=71

Zadnjič posodobljeno (Četrtek, 03 November 2011 20:29)

 

46. Kros Primorskih novic

650d036fd0bb46d1bcf1928972e2ffc7

Na tradicionalnem Krosu Primorskih novic, ki se ga je letos udeležilo rekordno število udeležencev, je med najmlajšimi kategorijami tekmovalo veliko otrok iz vrst Zajčkove atletske šole. Nekaj slik si lahko ogledate v naši galeriji.

Na spletni strani www.primorske.si pa si oglejte daljšo verzijo reportaže s fotografijami.

Zadnjič posodobljeno (Četrtek, 13 Oktober 2011 22:04)

 

Euromaraton Milje-Koper

euromaraton__milje_koper_2011_-_foto_Butul_29

Mednarodne rekreativne športne prireditve 5. EUROMARATHON KOPER – MILJE 2011 se je na sončno septembrsko nedeljo udeležilo okoli 800 udeležencev, ki so s tekom in pohodom povezali dve sosednji občini, Koper in Milje. Start malega maratona je bil tokrat ponovno v Miljah, v Ankaranu pa so se na desetkilometrsko razdaljo do Kopra odpravili tako tekači, kot pohodniki, rolkarji, kolesarji in tisti, ki so izkoristili še zadnjo lepo nedeljo letošnjega poletja. Na polmaratonski progi sta zmagala Maročan in Italijanka. Najboljši slovenski tekač je bil Mirko Janjatovič (KGT Papež) skupno šesti, najhitrejša Primorca pa sta bila Aleš Kokot in Marinka Lapanja. Organizacija zahtevne športne prireditve na cesti je bila v rokah Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper in tržaškega tekaškega društva Evinrude, v veliko pomoč pa so bili člani Atletskega kluba Koper ki pri organizaciji Euromaratona sodelujejo že peto leto in brez katerih si organizacije Euromaratona ne bi mogli predstavljati.  

Zadnjič posodobljeno (Ponedeljek, 19 September 2011 16:12)

Več ...

 

Rekordno državno prvenstvo U12 in U14

 

untitledKoprski atletski stadion je prvi septembrski konec tedna ponovno postregel z atletsko predstavo, ki bi jo lahko imenovali tudi slovenski atletski pionirski praznik. Na modri atletski podlagi koprskega atletskega stadiona se je zbralo rekordno število nastopajočih atletov in atletinj iz vseh slovenskih atletskih klubov in tudi nekaterih osnovnih šol. Na sporedu je bilo namreč Državno atletsko prvenstvo za najmlajše kategorije v kraljici športa, kjer je v za mlade atlete in atletinje prilagojenih atletskih disciplinah nastopilo kar 780 udeležencev v kategoriji do 12 leta in v kategoriji do 14 leta (pionirji'ke U12 in U14). Odlična organizacija dvodnevne atletske predstave, ki je bila v rokah prizadevnih članov Atletskega kluba Koper, odlični pogoji ter vzdušje, so mlade upe  slovenske atletike spodbudile da so dosegli odlične rezultate.

Zadnjič posodobljeno (Torek, 13 September 2011 21:37)

Več ...

 
Več člankov...
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook